Peter Jan Troost, General Manager Habasit Benelux en Frankrijk:

"Familietradities en professioneel management gaan hand in hand"

Habasit vaart hoger en scherper aan de wind. Dat stelt Peter Jan Troost, fervent zeiler, na zijn eerste jaar als General Manager Habasit Benelux en Frankrijk. "We werken hard aan de verdere professionalisering van onze dienstverlening en zijn gericht op neerzetten van goede prestaties".

Peter Jan Troost is in Nederland geboren, maar in Frankrijk opgegroeid. Op zijn 18e ging hij in Nederland bedrijfskunde studeren en stapte vervolgens het bedrijfsleven in. Via diverse salesfuncties belandde hij in het general management van diverse ondernemingen. "Ik ben professioneel gekneed en gegroeid bij het Amerikaanse General Electric, waarvoor ik in Nederland en Frankrijk gewerkt heb, en in Oost-Europa enkele vestigingen heb opgezet."

Habasit Netherlands B.V.

Synoniem aan kwaliteit
Toen de financiële crisis uitbrak, stapte Peter Jan Troost over naar de beveiligings- en installatiebranche. Als operationeel manager begeleidde hij onder andere de integratie van Chubb en Varel en werkte hij bij Imtech Building Services. Na een korte periode als interim-manager werd hij gebeld door een headhunter. "Of ik interesse had om bij Habasit,­ de wereldmarktleider in transportbanden, te werken. Nog nooit van gehoord en de wereld van transportbanden was mij volledig onbekend. Wel sprak mij de Zwitserse oorsprong aan, voor mij synoniem aan kwaliteit en degelijkheid. Toen ik begreep dat het om een functie in Benelux en Frankrijk ging, was mijn interesse volledig gewekt. Ik heb tenslotte wél Franse roots, dat is mijn tweede thuis."

Verrast
Peter Jan Troost ontdekte dat Habasit een uitermate leuk, afwisselend bedrijf is, "met een grote verscheidenheid van toepassingen en klanten in veel branches. Ik besloot de uitdaging met beide handen aan te nemen." Na een "snuffelstage" van enkele weken werd Peter Jan Troost per 1 januari 2015 verantwoordelijk voor Habasit Benelux en Frankrijk. Hij voelt zich inmiddels volledig thuis binnen het bedrijf: "Habasit is een familiebedrijf, met een zeer professionele insteek. Die professionaliteit leerde ik ooit bij Amerikaanse bedrijven kennen en dit kom ik nu ook tegen bij Habasit. Het betekent sturen op cijfers en feiten. Familietradities en professioneel management gaan hier hand in hand. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt: besluiten en direct implementeren. Verder heeft de enorme capaciteit en expertise van onze Engineering heeft mij positief verrast. Habasit is hierin duidelijk beter dan de concurrentie."

Habasit Belgium N.V.

Eigenaarschap
Nu Peter Jan Troost ruim een jaar aan het roer staat, is zijn "hand" al voorzichtig merkbaar: "Meer diepgang en kwaliteit in onze dienstverlening vraagt om een duidelijke onderbouwing van waar we mee bezig zijn. Dus gedegen marktonderzoek vóór de introductie van een nieuw product, goede rapportages en analyses en een beter management van onze technische capaciteiten. Bij Customer Care sturen we nog sterker op output: waar staan we nu, waar willen we naar toe en hoe gaan we dit bereiken?" Hier ligt een mooie uitdaging. Zijn managementstijl en manier van werken wijken dan ook ietwat af van wat medewerkers gewend waren. "Dat heeft ook te maken met de verschillende nationaliteiten. Daarmee omgaan, vind ik leuk én inspirerend. Elke cultuur heeft weer zijn eigen karaktertrekken."

Toekomst
2016 is een jubileumjaar voor Habasit. Want precies 70 jaar geleden legden Fernand en Alice Habegger het fundament en 30 jaar geleden openden de vestigingen in de Benelux hun deuren. Het succesverhaal van Habasit startte bij de uitzonderlijke oprichters. Fernand Habegger was een visionair met overtuigingskracht, creativiteit en passie. Kwaliteit en betrouwbaarheid waren zijn grootste drijfveren bij het ontwikkelen van producten. Van de medewerkers verwachtten Fernand en Alice Habegger ondernemerschap, passie en creativiteit. "Ik zie deze eigenschappen terug in de medewerkers. Overall is iedereen trots op de kwaliteit van onze producten en dienstverlening. We hebben inmiddels veel nieuwe initiatieven in gang gezet en gaan met z’n allen op volle kracht vooruit."

het laden van een website

wacht alsjeblieft...

HIGHLIGHTS / archief

HABASIT HIGHLIGHTS / select location

Habasit