Een hele nieuwe kijk op breed

In mei organiseerde Habasit een interne training. Daarvoor kwamen alle sales- en marketingmedewerkers samen. Ze kregen meer informatie over de uitbreiding van het product­assortiment, waaronder HabaSYNC® tandriemen tot 609 mm / 24“ breed en Cleandrive™ tot 1830 mm / 72”.

Het evenement vond plaats op twee hoofdlocaties: Reinach, Zwitserland en Eppertshausen, Duitsland. Bijna 200 deelnemers konden beide productielocaties bezichtigen en lezingen bijwonen over recente ontwikkelingen op het gebied van transportbanden en aandrijfriemen.

Een persoonlijke investering
Account Manager Joris Reukers kwam uit Nederland en was onder de indruk van wat hij zag. Hij had het gevoel dat het evenement een goede weerspiegeling was van de waarden die door het bedrijf worden uitgedragen.

“Het is een familiebedrijf”, legt hij uit, “en dat kun je voelen”. Reukers was verheugd over het bedrijfsinitiatief om een evenement te financieren en te organiseren, waarbij personeel van overal ter wereld bij elkaar kwam. Niet alleen voor training maar ook om elkaar beter te leren kennen.

Achter de productiecoulissen
De medewerkers kregen ook een diepgaand inzicht over hoe de producten, die ze elke dag verkopen, worden geproduceerd. Bij elke rondleiding werden de deelnemers door een complex, maar zorgvuldig georganiseerd productiesysteem geleid. Onder torenhoge stellingen waarop, in kleurrijke rollen, kilometers transportband en aandrijfriemen zijn opgeslagen.

De plaatselijke technici waren vaardige 'reisleiders' en introduceerden elke machine met de vertrouwelijkheid van een oude vriend. Nieuwsgierige deelnemers werden aangemoedigd de verschillende texturen van de gebruikte materialen te voelen en konden een breed scala aan samples bekijken.

Aan het eind van het evenement verspreidden de deelnemers zich weer over de hele wereld. Hoewel de internationale communicatie nu weer vaak beperkt zal zijn tot e-mails en telefoontjes, waren zij een ervaring rijker. Niet alleen het inzicht in de producten werd vergroot, maar ook de banden werden versterkt. (ST)

het laden van een website

wacht alsjeblieft...

HIGHLIGHTS / archief

HABASIT HIGHLIGHTS / select location

Habasit