De geschiedenis van Habasit is een verhaal dat niet stil staat. Dit lijkt passend voor een bedrijf dat is toegewijd aan beweging. En met het dichterbij komen van onze 70e verjaardag dit jaar, vernemen we dat zelfs het verleden ons vooruit stuwt. Sinds het begin van Habasit in Basel, Zwitserland in 1946, is het bedrijf gegroeid en wereldmarktleider geworden in de transportbandenindustrie. Momenteel werken er meer dan 3600 medewerkers in meer dan 30 vestigingen wereldwijd.

Fernand Habegger was nog maar 25 jaar oud toen hij, samen met zijn toekomstige echtgenote Alice, het bedrijf oprichtte. Omdat hij na de Tweede Wereldoorlog actief was in de verkoop van machines, wist hij uit ervaring hoe gecompliceerd het monteren van een transportband kon zijn. Toen hij zichzelf verwondde aan een mechanische verbinder was dit een katalysator voor verandering. Hij begon te zoeken naar nieuwe oplossingen in de sector, door te experimenteren met PVC en polyamide, materialen die toen nieuw waren in de markt. Toen hij en Alice de naam Habasit naam registreerden kort na de Tweede Wereldoorlog, zetten zij het verhaal in beweging.

Onze onophoudelijke innovatieve benadering zorgt ervoor dat we de dag van morgen benaderen met nieuwsgierigheid en gretigheid voor hetgeen nog gaat komen. Elke dag worden er nieuwe ontdekkingen gedaan in onze Research ­ Development afdeling. Nieuwe producten worden getest en verfijnd. Het is deze toekomstgerichte benadering geweest die ons heeft gebracht waar we nu zijn.

Wij kijken er naar uit deze beweging voort te zetten om onze klanten te ondersteunen met onze producten voor de komende decennia.

Wilt u graag meer weten over de geschiedenis van het bedrijf? Bekijk de video “The Habasit Story” op onze website: www.habasit.com

het laden van een website

wacht alsjeblieft...

HIGHLIGHTS / archief

HABASIT HIGHLIGHTS / select location

Habasit