De meeste mensen denken bij bouwmateriaal aan de moeren, bouten en panelen die kris-kras door de kamer liggen na een bezoekje aan IKEA. Wanneer een meubelstuk niet binnen een uur gemonteerd kan worden, dan hebben wij het gevoel dat het makkelijker is om van de boom in onze achtertuin een tafelblad te maken dan nog meer tijd te besteden aan het ontcijferen van de instructies.

Ondanks dat de enorme puzzel van houtstukken soms ergerlijk kan zijn, zal het u toch uren aan inspanning schelen. De formatie van gezaagde panelen is een complex en nauwkeurig werk. Deze panelen worden getransporteerd door een reeks transportbanden, welke houtspanen in lijm, transformeren tot de bouwstenen van uw nieuwe meubel.

Het magische materiaal van moeder natuur
Er zijn slechts weinig industrieën waarmee u tientallen keren per dag in aanraking komt dan de houtsector, want hout is overal om ons heen. Als isolatiemateriaal is het 15 keer doelmatiger dan beton en qua sterkte/gewichtsverhouding is hout sterker dan staal. Hoewel meubels, vloerplaten en niet te vergeten papierproducten enkele van de bekendere toepassingen van hout zijn, wordt het ook gebruikt bij de productie van camerafilm, rayon, brandstof, verf en interieurpanelen van autoportieren.

De reis van een stuk hout vanuit het bos naar uw huiskamer omvat vele overdrachten en wijzigingen. Het proces begint met het verwijderen van de bast en het zagen van vers hout, dat vervolgens in een hakmachine wordt gevoerd. Deze vermaalt het hout zodat het gemengd kan worden met lijm, hars of chemicaliën. De deeltjes worden toegevoerd vanuit een mixer op een aantal transportbanden waar ze voorgeperst, ontlucht en vervolgens gevormd en gedroogd worden onder extreme hitte. Dit wordt gevolgd door nauwkeurig bijsnijden, eventuele laminatie en vervolgens assemblage, zodat het hout tot slot kan worden verzonden als een glad geschuurd product.

Would you like to watch panel manufacturing in action? Check out our video and follow the development from branch to finished board!

Van bos naar meubels
Een grote variëteit aan transportbanden is nodig voor elke divisie van de houtverwerkende industrie. Het hitte- en chemicaliënbestendige bandoppervlak moet in staat zijn om zware en abrasieve producten over lange afstanden te transporteren. De deskundige engineers van Habasit houden rekening met elke productiefactor om transportbanden te vinden die het beste passen bij de behoefte van elke individuele klant. Door innovatief onderzoek en ontwikkeling, biedt Habasit een scala aan transportbanden en tandriemen die perfect geschikt zijn voor de industrie.

Door samen te werken met vooraanstaande leveranciers, producenten en industrie-specialisten, heeft Habasit oplossingen ontwikkeld welke het karakter van de industrie hebben veranderd. Door het maken van transportbanden tot wel 130 meter lang en 4 meter breed, heeft Habasit de mogelijkheden van een productielijn voor elke klant uitgebreid. En dat niet alleen, de beproefde anti-sticking band ENB-12ERCH van Habasit is ongeëvenaard in de markt en vermindert drastisch het aanhechten van houtspanen en slijtage van het oppervlakresidu. Dit is een cruciale factor voor een efficiënt en schoon proces en verlengt bovendien de levensduur van de band.

Branching out
Habasit is zich er van bewust dat bomen één van de meest waardevolle duurzame bronnen zijn op de planeet. Het vinden van manieren om energie te besparen en de hoeveelheid afval te reduceren is een prioriteit bij elke stap. Gelukkig is er sprake van een toenemend wereldwijd bewustzijn op dit gebied. Zoals in de Verenigde Staten, waar in de afgelopen 70 jaar meer bomen zijn geplant dan geoogst. Toch was het voor de houtindustrie nodig om nieuwe ideeën te ontwikkelen omdat oudere bomen langzaam verdwijnen. Bijvoorbeeld door tweede en derde generatie bomen uit elkaar te halen en ze dan weer bij elkaar te brengen om een product te vormen dat in feite sterker en flexibeler is dan het originele hout. Composiet materiaal kan de conversiedoelmatigheid van een boom met wel 90 tot 95 procent verhogen, zodat de boom tot op de laatste tak wordt benut. Multiplex en gestructureerd vezelplaat hebben nieuwe mogelijkheden geopend, zodat zelfs zaagsel of afgeschaafd materiaal kan worden gebruikt als grondstof voor spaanplaat en MDF.

Habasit draagt haar steentje bij, door een stap voor te blijven lopen op de meest geavanceerde trends in de markt. Engineers voeren momenteel intensief onderzoek uit om de energiebesparing te verhogen en de recyclingmogelijkheden te vergroten. De resultaten zijn bemoedigend. Minder energieverbruik betekent een besparing voor zowel het milieu als voor de financiële investering voor onze klanten.

Het is tenslotte een sector die, met het juiste gebruik van de hulpbronnen, alleen maar kan groeien. Of het nu uw IKEA-kastjes zijn of een erfstuk in de familie van massief eiken, hout is overal om ons heen. Het is de moeite waard te bedenken waar het vandaan kwam en om de plekken voor te stellen waar het zou kunnen groeien.

We zullen enkele van onze meest recente innovaties delen op Ligna, 's werelds belangrijkste beurs voor de houtverwerkende industrie. Deze zal plaatsvinden van 22 t/m 26 mei 2017 in Hannover, Duitsland. Habasit zal één van de ruim 1500 exposanten zijn die innovatieve ideeën presenteert en de nieuwste trends in de markt introduceert. (ST)

De bouwstenen van een boom

Belts for the Wood Board and Panel Production

Wood processing machines require a wide range of industrial belting. Habasit has developed an adapted range of solutions in power transmission, conveyor and processing belts. This is why Habasit is able to offer the most suitable belt for every application, from solid wood processing to industrial furniture manufacturing up to production lines of all kinds for engineered wood products such as particle board, MDF/HDF, OSB, plywood and LVL.

het laden van een website

wacht alsjeblieft...

HIGHLIGHTS / archief

HABASIT HIGHLIGHTS / select location

Habasit