HabaSYNC® tandriemen: “Transportsysteem voor positionering”

Voedselveilig, precisie, synchronisatie en exacte timing. Dit typeert HabaSYNC® tandriemen die speciaal geschikt zijn voor transporttoepassingen die een exacte productplaatsing en positionering vragen. “Een belangrijke toevoeging aan ons aanbod van weefselbanden en modulaire banden die eigenlijk nog te weinig bekend is onder onze klanten. Tandriemen worden vooral veel toegepast in de verpakkingsindustrie,” zegt Ronald Groenstege, productspecialist HabaSYNC®.

Habasit heeft forse investeringen gedaan in innovaties en fabricage mogelijkheden van tandriemen waardoor Habasit Duitsland het competence center is geworden voor het vervaardigen van specials. Door gebruik te maken van CNC- en watersnijmachines zijn er bijna geen belemmeringen meer om iets speciaals te maken voor onze klanten. Habasit heeft zich de afgelopen tien jaar ontwikkeld van een ‘Me too supplier’ tot allround solutions provider. “Bovendien profiteren we van zeventig jaar kennis van transportband deklagen die nu ook beschikbaar zijn voor de tandriemen. Voor de productie van HabaSYNC® hebben wij het volledige proces in eigen beheer, van extrusie tot en met fabricage.”

Accessoires

De Engelse benaming voor tandriemen is ‘timing belt’. “Steeds vaker draait het in de productie om exacte timing. Denk aan een robot die producten op de band plaatst, aan scanning met camera of aan lineair transport. Steeds is maximale precisie nodig. Dit is dan ook een totaal ander vakgebied dan de bekende tandriemen om kracht over te brengen.” Afhankelijk van het product of de gewenste toepassing kunnen de HabaSYNC® tandriemen dan ook worden voorzien van accessoires, zoals meenemers en valse tanden. “Voor bijvoorbeeld het transport van eieren brengen wij een dempende schuimlaag aan. Een andere optie zijn getande randjes die de tandriemen extra grip geven. Zo zorgen wij naar wens voor technische bekledingen, bewerkingen en steekafstanden.”

Gesloten top-oppervlak

HabaSYNC® tandriemen variëren van 10 mm tot 600 mm breed. Naast het standaard witte ‘non-food’ en doorzichte ‘dryfood’ TPU, zijn er nog een aantal andere kwaliteiten leverbaar zoals de blauwe ‘wet food’ TPU. Dankzij dit gebruikte materiaal heeft hydrolyse geen enkel effect. “Hierop kun je onverpakt voedsel transporteren. Ze zijn dan ook volledig goedgekeurd volgens de FDA & EU voorschriften. Voor natte toepassingen zijn er naast de standaard Aramide koorden ook tandriemen met RVS koorden leverbaar. Een aantal typen hebben zelfs een gesloten onderkant zodat ook de ‘flight’ afgesloten is en de tandriem goed reinigbaar is.”

Always time for a change

het laden van een website

wacht alsjeblieft...

HIGHLIGHTS / archief

HABASIT HIGHLIGHTS / select location

Habasit