The voice of Habasit

In augustus 2010 lag Germaine Rietmeijer lekker op het strand toen ze een telefoontje van Habasit kreeg. Ze nodigden haar uit voor een sollicitatiegesprek en binnen enkele dagen was ze aangenomen. Zonder te aarzelen begon ze de daaropvolgende week. Vanaf het begin was duidelijk dat haar baan als telefoniste slechts een etiket was voor veel meer dan dat.

“Ze zeiden dat ik van mijn baan kon maken wat ik maar wilde,” legt Germaine uit, “en dat heb ik dan ook gedaan.”

Omdat ze meerdere talen beheerste, waaronder Nederlands, Engels, Duits en Frans, paste ze prima in het internationale milieu, en het duurde dan ook niet lang voor ze een vertrouwde stem werd voor de Nederlandse klanten en Habasit collega’s overal ter wereld. Deze wereldwijde interactie is slechts één van de dingen die Germaine zo leuk vindt aan haar baan.

Hoewel Germaine al snel doorgroeide naar de rol van Office Manager, is haar nauwe band met zowel klanten als collega's gebleven. Ze vindt het leuk dat haar baan haar vaak buiten de vier muren van het kantoor brengt.

“Ik hou ervan de mensen aan de andere kant van de lijn te leren kennen”, zegt ze. “Die persoonlijke band maakt een groot verschil in het werk. Men weet wanneer ik op vakantie ben geweest en neemt de moeite te vragen hoe het was. Eén van onze klanten belde zelfs om me een fijne verjaardag te wensen.”

Germaines rol in het bedrijf blijft moeilijk aan te duiden omdat ze vlotjes alles doet wat er gedaan moet worden.

“Ik verveel me niet graag”, lacht ze.

Of het nu gaat om het beantwoorden van een telefoontje, het aanvullen van de voorraad onderhouds- en kantoorartikelen, het boeken van vluchten, hotels en taxi's voor bezoekers of het plannen van het volgende bedrijfsfeestje, Germaine zorgt ervoor. De General Manager noemt haar vaak de spil van het bedrijf, en dat is wellicht de beste omschrijving van haar functie. De afdelingen Admini­stratie, HR en Marketing zijn allemaal plaatsen binnen het bedrijf waar ze regelmatig te vinden is.

Met drie kinderen thuis is Germaine al jaren bedreven in de kunst van het multitasken, en uit haar passie voor legpuzzels blijkt een talent voor het samenbrengen van losse stukjes. Germaine heeft het te druk om zich af te vragen wat haar zo goed in haar werk maakt. De telefoon gaat, en de beller verwacht haar stem te horen.

het laden van een website

wacht alsjeblieft...

HIGHLIGHTS / archief

HABASIT HIGHLIGHTS / select location

Habasit