Wanneer een voedselgeschikte transportband?

Een transportband voor verpakte voedingsmiddelen hoeft niet per se voedselgeschikt zijn. De Kader Verordening 1935/2004 is hier duidelijk over. De migratie van materialen die in direct contact komen met voedsel mag de samenstelling daarvan niet veranderen, de geur en smaak niet aantasten en de gezondheid van de mens niet schaden. Is het product eenmaal verpakt, dan moet dus het verpakkingsmateriaal aan deze regelgeving voldoen en niet de transportband.

Een voedselgeschikte transportband is dus soms niet vereist, maar het is altijd beter om in een omgeving waar voedsel wordt getransporteerd, voor meer veiligheid te kiezen dan strikt noodzakelijk is. Ook al is de kans klein dat voedsel in contact komt met de band, de regels voor de voedselverwerkende industrie, zoals HACCP, vereisen een transportband volgens Verordening (EU) 10/2011. Een voedselgeschikte transportband hoeft niet per se duur te zijn, de Habasit Economy line is hiervan een goed en scherp geprijsd voorbeeld.

In artikel 10 "Expertise binnen handbereik" brengen wij ons blog onder de aandacht, hier wordt ook regelmatig geschreven over voedselveiligheid van transportbanden.

blog.habasit.com

het laden van een website

wacht alsjeblieft...

HIGHLIGHTS / archief

HABASIT HIGHLIGHTS / select location

Habasit