Het magische zwaard van Habasit

De legende van Koning Arthur vertelt het verhaal van Arthur en zijn zwaard Excalibur, dat door de tovenaar Merlijn was gesmeed en vastgezet in een enorme steen. Naar zeggen kon alleen de toekomstige koning dit zwaard weer uit de steen trekken. Talloze beroemde ridders en edelen bleken niet in staat de taak te volbrengen, maar Arthur kreeg het zwaard met gemak los en werd zo de rechtmatige koning van Brittannië.

Wat hebben modulaire kunststof transportbanden gemeenschappelijk met een steen? Niets, lijkt het, tenminste op het eerste gezicht. Maar bij het openen van een transportband, bestaande uit millimeter-dunne individuele modules, wordt de legende van Arthur opgeroepen. Omdat hygiëne een belangrijke rol speelt in de levensmiddelenindustrie, hebben de transportband­en, waarop dag in dag uit voedselproducten verwerkt worden, grondige reiniging nodig. Voorheen betekende het openen van modulaire kunststof transportbanden het verwijderen van een pen met gereedschap, maar wij hebben nu een betere oplossing.

De gepatenteerde oplossing
Wat Excalibur is voor de legende van koning Arthur, dat is de Habasit Saniclip voor ons. Het verschil is dat u niet de rechtmatige koning hoeft te zijn om het Habasit Saniclip verbindingssysteem te kunnen openen, want deze maakt van iedereen "Koning Arthur". Door een snelsluitsysteem wordt een kunststof pen vrijgegeven zodat deze gemakkelijk kan worden verwijderd. Zelfs de achterkant van de transportband kan nu gemakkelijk worden gereinigd, en de pen kan er achteraf zonder moeite weer worden ingestoken. De transportband wordt dus snel weer in elkaar gezet, waardoor de stilstandtijden worden geminimaliseerd. De belangrijke overeenkomst tussen Koning Arthur en Habasit is dat alleen zij dit voor elkaar krijgen.

Bekijk hoe eenvoudig het Habasit Saniclip systeem werkt

Eerst verwijderen, dan reinigen
Net als vliegtuigen hebben modulaire transportbanden een aantal plekken en openingen die vatbaar zijn voor verontreiniging. Dit komt door de modulaire structuur van deze transportbanden. De rode vlag "Remove before flight" beschermt kwetsbare delen van een vliegtuig op de grond en garandeert zo een veilig opstijgen. De Habasit Saniclip heeft een gelijksoortig doel. Het voorkomt geen verontreiniging, maar biedt een oplossing achteraf. Zo garandeert het niet per sé een veilig opstijgen, maar wel een soepele landing. (CW)

Het Habasit Saniclip systeem is leverbaar in verschillende designs en past op de volgende modulaire transportbandtypen.

0.3" serie Micropitch: M0870, M0876, M0885
0.5" serie: M1065, M1185
1" serie: M2510, M2511, M2514 en M2516

Download voor meer informatie onze brochure “Habasit Saniclip – Cleaning Made Easy”: www.habasit.com/en/download.htm

Peter TodtProduct Manager Plastics

M2510 Habasit Saniclip Demo

Quick demonstration of how to use the Habasit Saniclip for our M2510 belt series.

het laden van een website

wacht alsjeblieft...

HIGHLIGHTS / archief

HABASIT HIGHLIGHTS / select location

Habasit