Veilige en hygiënische prestaties bij voedselverwerking

Habasit Cleandrive™ aramide versterkte monolithische TPU transportbanden zijn al vele jaren op de markt en erkend vanwege hun veilige en hygiënische prestaties bij de verwerking van voedingsmiddelen.

De banden zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen en worden geproduceerd in twee uitvoeringen:

Het volledig geëxtrudeerde monolithische bandontwerp, geproduceerd met onze geavanceerde productietechnologie, voldoet aan de meest strenge hygiëne-eisen van onze klanten.

Tegelijkertijd biedt het uitzonderlijke prestaties en een goede kostenefficiëntie.

Monolithisch bandontwerp voor hygiëne

Het volledig geëxtrudeerde monolithische bandontwerp van Habasit Cleandrive™ transportbanden is vrij van materialen die kunnen rafelen en zo een risico voor de voedselveiligheid kunnen vormen. Het solide en toch flexibele bandontwerp is daarnaast vrij van holtes, verbindingspennen en spleten die normaal gesproken voorkomen in banden met scharnieren. Hierdoor zijn Habasit Cleandrive™ banden eenvoudig schoon te maken.

Hoogwaardig TPU-bandmateriaal voor voedselveiligheid

Habasit Cleandrive™ banden worden vervaardigd van hoogwaardig TPU met een superieure slijtvastheid en hydrolysebestendigheid, en zijn daardoor ook bestendig tegen microbiologische aanvallen. De band is bestand tegen de meest agressieve reinigingsprotocollen en chemische middelen. Het kan daarnaast in een breed temperatuurspectrum functioneren: van vriezer invoerbanden met een lage temperatuur tot frituur uitvoerlijnen met een hoge temperatuur.

Aramide versterkt bandontwerp voor optimale prestaties

Habasit Cleandrive™ is ontworpen met aramide trekkoorden voor continue dimensionele stabiliteit. De levensduur van de band wordt nog verder verlengd door het betrouwbaar ingrijpen van tandwielen en een slipvrije aandrijving, die bandslijtage, onderhoud en stilstand reduceren. De koorden zijn volledig ingebed in het thermoplastische materiaal en vormen geen gevaar voor de voedselveiligheid.

Habasit Cleandrive™ positief aangedreven aramide versterkte monolithische transportbanden leveren significante voordelen voor natte en droge toepassingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Eenvoudige transportbandconstructie, installatie en ombouw

Habasit Cleandrive™ transportbanden verminderen het werk dat nodig is bij het ontwerpen en bouwen van een installatie. Door het nul-spanning bandontwerp is speciale geforceerde tandwielaangrijping niet nodig. Dit reduceert complexiteit en kosten en zorgt voor verminderde slijtage, resulterend in een langere levensduur van de band.

Geschikt voor schrapers

Door ons unieke productieproces kunnen we Habasit Cleandrive™­ transportbanden met een volledig effen oppervlak en dus zonder "verzakkingen" produceren. Dit faciliteert een zeer schrapervriendelijke oplossing, omdat alle restproducten veilig verwijderd worden door een schraper. Dit maximaliseert de winst, vermindert het risico op kruisbesmetting en zorgt ervoor dat de band gemakkelijker gereinigd kan worden.

Hygiënisch ontwerp

In een voedselveilige productie speelt hygiënisch ontwerp een steeds belangrijkere rol. Gladde, afgeronde vormen maken het eenvoudig om productresten te verwijderen – zelfs van de onderzijde van de band.

Kleine overgangen

De flexibele en sterke constructie maakt de kleinste pulleydiameters mogelijk, wat beschadigingen aan het product en het verlies bij overgangen minimaliseert.

Voedselveiligheid

Habasit Cleandrive™ banden voldoen aan de tegenwoordig relevante EU en US regelgeving voor contact met voedingsmiddelen, en zijn gecertificeerd door de Japan Food Research Laboratories (JFRL). Neem voor details contact op met Habasit­ of raadpleeg onze website voor informatie omtrent het voldoen aan de betreffende Declaration of Compliance – DoC.

Verhoogde productieopbrengst

Habasit Cleandrive™ transportbanden voor frictie-aandrijving zijn door hun flexibele maar sterke constructie geschikt voor de kleinst mogelijke pulleydiameters. Hierdoor worden beschadigingen aan het product en productverlies bij overgangen sterk gereduceerd, en verhoogt de productieopbrengst aanzienlijk.

Deze voordelen maken de Habasit Cleandrive™ transportband tot de veiligste keuze voor hygiënegevoelige voedselverwerkingstoepassingen.

  • Premium TPU-bandmateriaal: superieure abrasiebestendigheid en hydrolysebestendigheid
  • Aramide versterkt bandontwerp: betrouwbare tandwielaangrijping en minder verlenging
  • Koorden handhaven de spanning voor een slipvrije werking
  • Volledig geëxtrudeerd monolithisch bandontwerp en hygiënische, afgeronde hoeken

het laden van een website

wacht alsjeblieft...

HIGHLIGHTS / archief

HABASIT HIGHLIGHTS / select location

Habasit