Nieuwe Habasit Saniclip verbinding op het Habasit Cleandrive™ menu

Dankzij hun unieke ontwerp blijven Habasit Cleandrive™ banden ook na vele jaren in de markt opvallen. De monolitische TPU-banden met ingesloten aramide koorden zorgen voor een veilige en hygiënische voedselverwerking en bieden een uitstekende betrouwbaarheid, minder onderhoud, uitmuntende prestaties en een lange levensduur. De nieuwe Habasit Saniclip­ verbinding voegt nóg meer doelmatigheid en hygiëne toe. Elke band is op maat gemaakt voor de exacte toepassing, met een keuze uit twee basisuitvoeringen: tandwielaangedreven "positive drive" en pulley-aangedreven frictieaandrijving. Duizenden Habasit Cleandrive™ banden zijn nu wereldwijd geïnstalleerd voor een breed scala aan levensmiddelentoepassingen, waaronder hygiënegevoelige natte levensmiddelen zoals zeevruchten, rood vlees en gevogelte. Ze voldoen alle aan de relevante EU- en US-regelgeving voor contact met voedingsmiddelen, en zijn gecertificeerd door de Japan Food Research Laboratories.

Hygiëne en voedselveiligheid zijn in de voedselverwerking de grootste prioriteit. Maar in een markt met steeds meer concurrentie is een snelle, betrouwbare en efficiënte productie net zo belangrijk. Bandverbindingen spelen hierbij een belangrijke rol.

Snelle, hygiënische en eenvoudige verbindingen met een geavanceerde nieuwe optie: Habasit Saniclip

Het is van groot belang om bandverbindingen schoon en vrij van verontreinigingen te houden. De recent geïntroduceerde Habasit Saniclip verbindingen voor het Habasit Cleandrive™ programma, in eerste instantie beschikbaar voor 2” pitch banden, maken nu een nog eenvoudigere banddemontage mogelijk. Dit reduceert niet alleen de onderhoudskosten, maar verbetert ook de reiniging, omdat het bandverwijdering stimuleert in plaats van reiniging op de transportinstallatie. Overigens kunnen Habasit Cleandrive™ banden ook eindloos geleverd worden, of geproduceerd met mechanische scharnierverbinding exclusief de Habasit Saniclip. Dit zorgt voor snelle bandverwijdering en –installatie, en daardoor ook voor een verminderde stilstandstijd. Een derde optie is lassen op locatie met het unieke PQ-lassysteem van Habasit, dat voor snelle, sterke en perfecte verbindingen zorgt. Zo blijven de hygiënische kenmerken van de band volledig behouden.

Bezoek voor meer informatie over onze transportbandoplossingen voor de voedingsindustrie onze stand op het Interpom in Kortrijk, België, van 25 tot 27 november 2018.Interpom: www.interpom-primeurs.be

het laden van een website

wacht alsjeblieft...

HIGHLIGHTS / archief

HABASIT HIGHLIGHTS / select location

Habasit