De verborgen superkracht van Habasit

Als kind, en soms ook als volwassene, dromen we vaak van superkrachten zoals onzichtbaar kunnen zijn, om ongezien iets voor elkaar te krijgen of iets goeds te doen. En hoewel de meeste bedrijven daar anders over denken, kent Habasit de voordelen van onzichtbaarheid. Net zoals onze transportbanden onopvallend functioneren achter gesloten fabrieksdeuren, werken we ook als bedrijf vaak op de achtergrond, en zetten we in plaats daarvan onze klanten in de spotlights.

Daarom werd Habasit recentelijk genoemd in de “Finanz und Wirtschaft`s”-lijst van Verborgen Kampioenen, een selectie van Zwitserse bedrijven die misschien niet bekend zijn bij het brede publiek, maar wiens producten elke dag worden gebruikt.

Een van de grootste complimenten voor ons als fabrikant van transportbanden is wanneer klanten vergeten dat de transportbanden er überhaupt zijn, omdat ze zo soepel lopen. Vanaf het moment dat de eerste ploegendienst aantreedt in de ochtend totdat de laatste vertrekt, houdt de transportband het bedrijf in beweging zonder zelf te veel aandacht te trekken. En hoewel transportbanden essentieel zijn voor vrijwel elke productielijn, beperken ze zich niet alleen tot de fabriek. Van sporten op de loopband tot het verplaatsen van de boodschappen naar de kassa en tot het afleveren van vliegveldbagage zonder schade, de samenleving is afhankelijk van betrouwbare transportbanden.

In de “champions league”

“Finanz und Wirtschaft” maakte een strenge selectie van acht Verborgen Kampioenen uit het Zwitserse bedrijfsleven. De criteria waren duidelijk. Elk bedrijf moest een vooraanstaande aanbieder zijn die voldeed aan een internationale vraag. Het hoofdkantoor moest in Zwitserland staan en het bedrijf moest ook een bepaalde minimale omzet hebben. Als vooraanstaande industriële onderneming zat Habasit ruim binnen de grenzen. Meer dan 90% van onze winst investeren wij direct opnieuw in ons familiebedrijf, en dus is het geen verrassing dat we wereldwijd blijven groeien. De focus van Habasit blijft op de continue ontwikkeling van nieuwe oplossingen, die voldoen aan de hoge vereisten van de altijd veranderende markt.

Lees verder voor een kijkje achter de schermen!

Hoewel Habasit misschien bescheiden is over haar successen, zijn er veel verhalen te vertellen over unieke toepassingen en onverwachte transportbandbestemmingen. Want uiteindelijk zijn veel van de “zichtbare“ grote bedrijven afhankelijk van transportbanden van Habasit voor hun productieprocessen.

Lees verder in de Highlights om meer te weten te komen over onze innovaties wereldwijd, en volg ons op social media voor een blik achter de schermen van de verborgen wereld van Habasit. (ST)

Sonja StrimitzerMarketing

het laden van een website

wacht alsjeblieft...

HIGHLIGHTS / archief

HABASIT HIGHLIGHTS / select location

Habasit