Lopen over water

In het dierenrijk vind je veel onverwachte toepassingen met de transportbanden van Habasit. Misschien ken je bijvoorbeeld de transportband die als lekker matras dient voor koeien al, of een die fungeert als speelterrein voor wilde vossen. Maar in deze uitgave kijken we eens naar de innovatieve samenwerking van Habasit met Aqua Lupo, een bedrijf dat zich inzet voor het welzijn van elke hond, groot of klein.

Dirk Thiele, oprichter en eigenaar van het bedrijf, was vooral geïnteresseerd in de gezondheid van zijn eigen hond. Ze zeggen dat de hond onze beste vriend is, dus het is vast niet gek om te horen hoe ver iemand kan gaan om zijn hond een gezond en gelukkig leven te geven. Voor Dirk Thiele betekende dit het herhaaldelijk bezoeken van de dierenarts, zodat zijn hond, als behandeling voor zijn gewonde heup, gebruik kon maken van een onderwaterloopband.

Al snel vroeg dhr. Thiele zich af hoe hij deze behandeling thuis zou kunnen uitvoeren. Op dat moment waren er voor hondeneigenaren geen onderwaterloopbanden te koop. Dirk Thiele zag de noodzaak ervan in en werkte samen met Habasit om een hondvriendelijke oplossing te verzinnen.

https://www.youtube.com/watch?v=ndZtWJzwBTA

Onderwaterloopbanden voor huisdieren zoals honden en katten zijn bruikbaar voor diverse behandelingen, zoals heup-, schouder- of elleboogdysplasie, osteoartritis of postoperatieve orthopedische revalidatie. De weerstand van het water stimuleert spieractiviteit, terwijl het gewicht van het dier wordt ondersteund en gevoelige gewrichten beschermd. Hoewel het geen vervanging is voor uitlaten, geloofde Dirk Thiele dat dit soort thuisbehandeling een significant verschil kan maken voor hondenwelzijn.

Transportbandcondities voor goede gezondheid

De vereisten voor zo’n unieke loopband waren nogal specifiek. De band moest permanent waterbestendig zijn, en vanwege het feit dat normale opspanning met pulleys niet mogelijk was door gebrek aan ruimte, verzon Dirk Thiele een flap-mechanisme waarvoor een zeer elastische transportband nodig was. ­Habasit was het enige bedrijf dat Dirk Thiele een transportband kon bieden met voldoende elasticiteit. Na diverse testen met verschillende typen elastische transportbanden, werd de MAB‑02TXB de ideale match.

Er moesten ook goudkleurige stippen op het zwarte oppervlak van de band worden gelaserd, zodat honden konden zien dat de band bewoog en niet zouden schrikken van de plotselinge beweging. (Oorspronkelijk was het idee om een afbeelding van botten te gebruiken in plaats van goudkleurige stippen, maar dan zouden de honden misschien afgeleid worden door deze blijvend ongrijpbare lekkernij.)

Via Aqua Lupo zijn nu vijf verschillende maten leverbaar, en Dirk Thiele blijft werken aan de uitbreiding van het programma. Hij maakt alle loopbanden op maat, en stelt de parameters in op basis van de behoefte van elke hond. De kleinste maat is zelfs geschikt voor een atletische kat op zoek naar wat extra oefening.

Habasit had nooit gedacht dat het loopbanden zou maken voor hondensport onder water, wat weer een voorbeeld is van onze buigbare veelzijdigheid die tegemoetkomt aan de behoeften van elke klant – zelfs die van honden. (ST)

http://www.aqua-lupo.com
Sonja StrimitzerMarketing

het laden van een website

wacht alsjeblieft...

HIGHLIGHTS / archief

HABASIT HIGHLIGHTS / select location

Habasit