Scott Innovation Days:
Bezoekers krijgen een kijkje achter de schermen van morgen

Onlangs mochten zo’n 200 bezoekers een zeldzame glimp opvangen van de automatiseringstoepassingen van de toekomst tijdens de Scott Innovation Days 2019 in het Belgische Deerlijk. Scott is een toonaangevende specialist voor industriële automatiseringsprojecten op maat, en van 7 t/m 8 maart konden klanten en medewerkers de nieuwste revolutionaire innovaties van het bedrijf verkennen.

Vijf van Scott’s bestaande en meest gewaardeerde partners werden uitgenodigd voor dit evenement. Habasit was trots om als een van hen aanwezig te zijn, met een stand die een aantal van onze meest unieke transportbanden oplossingen en -modellen tentoonstelde. Bezoekers kregen niet alleen de kans om de nieuwste technologie te zien, maar ook om ons internationale team specifieke vragen te stellen over het uiteenlopende gebruik van transportbanden en aanverwante producten in hun eigen toepassingen, een mogelijkheid waar velen gebruik van maakten. Sommige vragen waren heel concreet, bijvoorbeeld hoe klanten huidige productieprocessen kunnen verbeteren door over te schakelen naar een ander transportbandtype.

Innovatie in actie

Scott presenteerde zijn visie op toekomstige toepassingen voor materiaal verpakking en logistiek, en liet verschillende eigen fascinerende toepassingen zien – waarvan vele waren uitgerust met transportbanden van Habasit, waardoor bezoekers onze producten goed in actie konden zien. Tijdens het evenement werden twee nieuwe innovatieve soorten palletiseermachines getoond. Een daarvan was de stapel palletiseermachine voor hoge capaciteit “Pal 4.0”, een machine van de volgende generatie die nu voor de eerste keer publiekelijk werd geïntroduceerd. De tweede was de collaboratieve palletiseermachine. Beide typen zijn bedoeld voor de laatste fase van productielijnen, wanneer verpakte goederen worden gestapeld en gepalletiseerd volgens de specificaties van de klant.

Scott exposeerde ook een vleessnijdende bandzaag met een speciaal veiligheidsmechanisme, dat het mes automatisch met een snelheid van slechts 9 milliseconde stopt wanneer bijvoorbeeld de vinger van een werknemer in contact komt met de machine.

“Het evenement bevestigde ons idee dat Scott een sterke partner is die innovatie toepast in actie,” zegt Habasit’s accountmanager Filip Mrákava. “De kracht en het belang van partnerschap was voor iedereen merkbaar.”

Toekomstgerichte samenwerking

Onder de gasten waren ook veertig ingenieursstudenten, die voor het eerst kennismaakten met Habasit. Door de sterke focus op de toekomst was het duidelijk dat iedere deelnemende partner groei belooft. Om te blijven voldoen aan de toenemende succesvereisten is Scott van plan om een noodvoorraad van transportbanden van Habasit in België aan te maken, zodat het bedrijf beter is uitgerust om nog efficiëntere en betrouwbaardere service te bieden aan de lokale markt.

Vertegenwoordigers van Habasit, die al lang samenwerken met Scott, waren blij dat ze de technische afdeling van Scott persoonlijk konden ontmoeten om een hechtere samenwerking tot stand te brengen, als basis voor de toekomst. Deze persoonlijke verbinding zal daarnaast de nauwe samenwerking tussen de twee bedrijven verbeteren, al in een vroeg stadium van de ontwikkeling van nieuwe toepassingen.

Omdat we uitkijken naar verdere innovaties, was het evenement een goede reminder dat samenwerking nodig is voor de weg naar morgen. (ST)

www.alvey.eu/scott-innovation-days-2019/ https://youtu.be/8K8xL9UF9aI
Sonja StrimitzerMarketing

het laden van een website

wacht alsjeblieft...

HIGHLIGHTS / archief

HABASIT HIGHLIGHTS / select location

Habasit