De Cleanline-oplossing van Habasit voor deegproblemen

Rafelige transportbanden en verdwaalde vezels in brooddeeg zijn bekende problemen in de bakkerij-industrie en een bron van consumentenklachten. Daarom heeft Habasit onlangs veel bakkerijklanten geholpen door Habasit Cleanline® riemen te installeren.

De nieuwe generatie Habasit Cleanline® transport- en verwerkingsbanden verbetert de slijtvastheid van de oppervlaktecoating en behoudt ondertussen de bewezen eigenschappen van transportbanden van Habasit Cleanline®.

De riemen van Habasit Cleanline® hebben een innovatief coatingmateriaal, en het thermoplastische polyolefine (TPO) biedt uitstekende afgifte-eigenschappen. Het assortiment van Habasit Cleanline® is ideaal voor afgiftetoepassingen voor kleverig deeg. Omdat kleverige producten gemakkelijk loskomen van het oppervlak, zorgt de riem voor afvalvermindering en een verhoogde productie. De makkelijke reiniging levert verder milieuvoordelen op: minder watergebruik en wasmiddel betekent minder vervuiling. Riemen van Habasit Cleanline® gaan dus langer mee en zijn efficiënter.

Eén bakkerijklant had een voortdurend probleem met bandvezels die mat werden, losraakten en in het ruwe deeg belandden. Om dit toepassingsprobleem aan te pakken bood Habasit de klant een Cleanline CNW-6EB-A1 riemoplossing ter vervanging van zijn klassieke wollen viltriem.

Door de vilten topbanden met Habasit Cleanline® CNW-6EB-A1 bandtechnologie te vervangen wordt er beter voldaan aan hygiëne- en reinigingsstandaarden en is de vezelbesmetting verminderd. Hierdoor ondervindt de klant geen vezelverlies meer van de toplaag, en daarnaast bieden de riemen van Habasit Cleanline® betere lossingseigenschappen dan de riem die eerst werd gebruikt.

Bescherming tegen vezelverlies

Andere bakkerijklanten van Habasit ervoeren vezelverlies van de bandranden die tegen de transportbeschermingen aan wreven.

“Dit was vooral slecht in de ‘kleverig nat deeg’-fase van het proces. Vezelverliesproblemen die vervuiling veroorzaken worden vaak over het hoofd gezien op de locatie. Daarom zijn fabrikanten er niet van op de hoogte, totdat zij klachten van klanten ontvangen”, aldus Nikki Kinsella, Habasit Key Account Manager.

In dit specifieke geval verving Habasit de riem van de klant met een Cleanline Blue CNW‑6EBC‑A1 riem met een speciaal ontwikkelde randbeschermingsafdichting om rafelen te verminderen. De bakkerijfabrikant kan eventuele verontreinigingsproblemen herkennen aan de zichtbare blauwe vezels in het deeg.

Dankzij Habasit Cleanline® ondervindt deze klant een significante vermindering van vezelbesmetting – wat uiteraard resulteert in minder klachten, maar ook een hogere productkwaliteit.

Riemen van Habasit Cleanline® kunnen in veel verschillende toepassingen en industrieën worden gebruikt. Deze riemreeks is ideaal voor kleverige en breekbare goederen, algemeen transport, metaaldetectie, hoekbochten en vele andere toepassingen. Vanwege hun gladde en homogene oppervlakken zijn Habasit Cleanline® riemen perfect voor gevoelige processen, aangezien hier schone bandomgeving, hygiënisch transport, efficiëntie en betrouwbaarheid essentieel zijn.

Door te kiezen voor riemen van Habasit Cleanline® optimaliseert de efficiëntie van het productieproces op een effectieve en hygiënische manier. (LC)

het laden van een website

wacht alsjeblieft...

HIGHLIGHTS / archief

HABASIT HIGHLIGHTS / select location

Habasit