Echt eindloos

Wegwerpaankopen zijn overal ter wereld steeds gewoner geworden. Van camera's tot bestek tot contactlenzen voor eenmalig gebruik; relatief nieuwe producten weggooien is de norm geworden. Maar bij Habasit richten we ons op lange termijn-resultaten. Onze ingenieurs geloven dat gemak en kwaliteit hand-in-hand kunnen gaan, en dat betekent het ontwikkelen van producten die misschien wel een leven lang mee gaan.

Eindloos gewikkelde tandriemen zijn doorgaans twee keer zo sterk als eindloos gelaste riemen en worden daarom gebruikt in uiteenlopende industrieën. Vermogensoverdrachtriemen zijn nodig in toepassingen die zowel kracht als nauwkeurigheid vereisen, maar voor elk succesvol transportsysteem moet de bewegingsnauwkeurigheid samengaan met de levensduur van de riem.

Hoewel riemen van Habasit al lang leverbaar zijn in diverse vertandingen, waren ze dat tot nu toe niet in op maat gemaakte breedtes. Wanneer ingenieurs iets anders wilden dan de standaard beschikbare breedtes (16, 25, 32, of 50 mm), dan moesten ze de riem op de gewenste breedte snijden, het koord aan de rand verwijderen (een lastige, tijdrovende procedure) en vervolgens de rand van de riem sealen met een heteluchtbrander door de rand van de riem in de juiste positie te smelten. Hierdoor ontstaat zelden een perfecte homogene zijde.

Er moet een betere manier zijn

Als antwoord hierop biedt Habasit nu de allereerste in breedte op maat te maken eindloos gewikkelde tandriemen met homogene randen, gebaseerd op onze innovatieve, flexibele "snijbanen"-technologie. De snijbanen definiëren niet alleen de breedte van de band, maar koorden kunnen ook op elke gewenste plek achterwege worden gelaten waar stansgaten nodig zijn, zodat het zelfs mogelijk is schroeven tussen de koorden te plaatsen.

Met gladde, homogene randen ontstaat er geen rafeling en is er geen risico dat koordmateriaal in het product belandt. De verwachte levensduur van de riem is langer, omdat de riem aan de randen volledig is bedekt met TPU. Dit beperkt het risico van beschadigingen gedurende de tijd.

De nieuwe, op maat te maken flexriemen zijn leverbaar in een grote variëteit aan vertandingen en materialen, waaronder riemen voor het transporteren van voedsel, en veel verschillende koordtypen (staal, roestvast staal, uiterst flexibel staal, aramide), zodat ze geschikt zijn voor zeer smalle pulleydiameters of kleine overgangen. De maximum standaard beschikbare breedte is 150 mm.

Bekijk voor meer informatie onze video:
www.youtube.com/watch?v=dsUv1R0k9VQ

Eindeloos veel keuzes

Uit ervaring weten wij dat het kiezen een band die past bij de toepassing een lang proces is, dat zowel draait om algemene zaken als de kleinste details. Met meer dan 8000 verschillende opties voor het maken van een tandriem, zoals vertanding, snijbanen, kleuren, materialen en koorden, is het van belang dat onze ingenieurs een gestructureerde benadering gebruiken voor het vinden van de beste opties voor uw behoeften.

De minimum benodigde riembreedte wordt gebaseerd op de meest veeleisende omstandigheden. Bij voorkeur wordt de eerstvolgende grotere standaardmaat gekozen. Maar door ons nieuwe programmeerbare koordpositionerings-productieproces kunnen we nu de riembreedte volledig optimaliseren om de voordeligste resultaten te behalen.

Een blijvend effect

Bij Habasit geloven we dat het gedetailleerd begrijpen en analyseren van de toepassing een eerste stap is voor het leveren van optimale oplossingen die in lijn zijn met zelfs de meeste uitdagende vereisten. We streven naar langdurige resultaten met producten die eerder duurzaam zijn dan van wegwerpkwaliteit.

Michał Lubos Product Manager
HabaSYNC® Timing Belts

het laden van een website

wacht alsjeblieft...

HIGHLIGHTS / archief

HABASIT HIGHLIGHTS / select location

Habasit