Habasit maakt een chocoladefabriek schoon – alweer een succesvolle toepassing van Habasit Cleandrive™

Chocolade is het populairste snoepgoed ter wereld. Volgens de World Cocoa Foundation consumeren we meer dan drie miljoen ton cacaobonen per jaar. Het is dus niet verrassend dat het een drukte van belang is in chocoladefabrieken.

Toen een chocoladefabriek bij Leeds, Engeland, problemen had met het schoonmaken van twee grote, zware kunststof modulaire banden, werd Habasit­ ingeschakeld om een alternatieve oplossing te ontwikkelen.

De schuine transportbanden die kleine ronde chocolaatjes naar de verpakkingsmachine brachten waren zware transportbanden, die elke tweede ploegendienst (om de twee of drie dagen) verwijderd moesten worden door ingenieurs zodat ze gereinigd kunnen worden. De chocolade kwam namelijk tussen de scharnieren en schakels van de band en op de zijwand en niveaus eronder. Het verwijderingsproces nam elke keer vier uur in beslag, en vervolgens moesten de banden twaalf uur inweken om de verouderde chocolade te verwijderen.

De hygiënenormen waren bijzonder strikt bij deze fabriek en de verantwoordelijken waren niet geheel tevreden met dit reinigingsregime. Ze wilden dat de band elke dag werd verwijderd.

Om zowel de stilstandstijd te reduceren als de hygiëne te verbeteren, adviseerden we Habasit Cleandrive™ banden. Deze zijn heel licht en leveren veilige en hygiënische prestaties bij het verwerken van levensmiddelen. We veranderden het noodzakelijke aan rollers, tandwielen etc. en maakten het werk af in een weekend eerder dit jaar. Aangezien de banden nu gemakkelijk op hun plek schoongeveegd konden worden, hoefden ze gedurende enkele maanden niet meer te worden verwijderd.

Problemen opgelost – ingenieurs hebben nu tijd om ander werk te doen, en aangezien de banden niet zo zwaar zijn is er minder belasting voor de motoren. De chocolade komt niet langer tussen de zijwanden en de niveaus. De klant overweegt daarnaast om ook met andere transportbanden over te schakelen op Habasit Cleandrive™.

Over een breed scala aan industrieën en transporttoepassingen streeft Habasit­ ernaar de Total Cost of Ownership van de fabrieken van onze klanten te optimaliseren met ons vooraanstaande programma van weefsel-, kunststof en monolitische transportbandoplossingen: Habasit – Solutions in motion, kom ons op de proef stellen. (LC)

het laden van een website

wacht alsjeblieft...

HIGHLIGHTS / archief

HABASIT HIGHLIGHTS / select location

Habasit